ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ: TRY IT NOW!

Ήρθε ο καιρός να γνωρίσετε τη διαλειμματική προπόνηση!

Πολλές φορές τρέχουμε συνεχόμενα μισή ώρα χωρίς κανένα διάλειμμα με αποτέλεσμα να νιώθουμε κουρασμένοι και χωρίς κουράγιο να ολοκληρώσουμε την προπόνηση μας. Έτσι λοιπόν, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος για να κάνουμε την προπόνηση μας πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική και πιο συναρπαστική!

Η διαλειμματική προπόνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κανονική προπόνηση αλλά με παύσεις. Αυτό σημαίνει πως αντί να τρέχουμε 30 λεπτά συνεχόμενα, μπορούμε να σπάμε την προπόνηση σε μικρότερα sprints μεγαλύτερης έντασης με μικρά stop ανάμεσα έτσι ώστε να παίρνουμε τις απαραίτητες ανάσες.

Μέχρι σήμερα τη διαλειμματική προπόνηση την έκαναν κυρίως υψηλού επιπέδου αθλητές αντοχής αλλά πλέον χρησιμοποιείται και σε πιο απλές προπονήσεις λόγω των γρήγορων και θετικών αποτελεσμάτων της. Για παράδειγμα, οι αθλητές κάνουν σπριντ για 20 δευτερόλεπτα, μετά τρέχουν χαλαρά για 30-60 δευτερόλεπτα, μετά πάλι σπριντ κ.ο.κ.

Τα πλεονεκτήματα μιας διαλειμματικής προπόνησης για έναν μέσο αθλούμενο σε σχέση με μια συνηθισμένη προπόνηση :

  • Τα αποτελέσματα είναι αρκετά πιο γρήγορα με αυτόν τον τρόπο προπόνησης αφού κάποιος μπορεί να αυξήσει την ένταση της άσκησης όσο θέλει.
  • Σημαντικό όφελος επίσης από την αύξηση της έντασης της είναι η πιο γρήγορη απώλεια κιλών για όσους ενδιαφέρονται να χάσουν βάρος.
  • Η διάρκεια της προπόνησης είναι μικρότερη χωρίς αυτό βέβαια να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της.
  • Δεν καταπονείται το σώμα όπως σε μια προπόνηση χωρίς διάλειμμα ούτε καταπονούνται συνέχεια τα ίδια μέρη του σώματος.
  • Η διαλειμματική προπόνηση είναι ιδανική σχεδόν για τον περισσότερο κόσμο καθώς είναι κάτι το οποίο σχεδιάζεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες και δυνατότητες του αθλούμενου.

Έτσι λοιπόν, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα της, βλέπουμε τους πραγματικούς λόγους που πλέον η διαλειμματική προπόνηση μπαίνει όλο και περισσότερο στις ζωές μας και στον τρόπο γυμναστικής μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.