ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

Πολλές φορές σκεφτόμαστε πως πρέπει να ξεκινήσουμε τρέξιμο καθώς τα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά.  Ακόμα πιο πολλά είναι όταν επιλέγουμε, ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, να τρέξουμε σε ένα πάρκο ή γενικότερα σε εξωτερικό χώρο.

Το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο, μας βοηθάει να εισπνεύσουμε περισσότερο οξυγόνο απ’ ότι σε ένα γυμναστήριο. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα να προσαρμοζόμαστε σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς. Το τρέξιμο στο έδαφος κάνει το ανθρώπινο σώμα να γυμνάζεται περισσότερο καθώς πρέπει να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε εκδοχή του σε αντίθεση με το τρέξιμο σε έναν στατικό διάδρομο. Όσο πιο απαιτητικό είναι το έδαφος, τόσο πιο σκληρά γυμνάζεται το σώμα, γίνεται πιο ανθεκτικό σε τραυματισμούς και αποκτά καλύτερη ετοιμότητα.

Η επιλογή του να τρέξουμε έξω μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με καιρικές συνθήκες όπως αέρας, έντονη ζέστη και υγρασία αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις πάλι οφέλη έχουμε. Το να τρέχουμε κόντρα στον άνεμο βοηθά στην καύση θερμίδων καθώς πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντέξουμε στην δύναμη του ανέμου.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του εξωτερικού, το τρέξιμο σε υπαίθριο χώρο «συνδέεται με έντονο συναίσθημα αναζωογόνησης, αυξημένη ενέργεια και ευφορία, ενώ ταυτόχρονα συνεπάγεται με εξάλειψη της έντασης, της σύγχυσης, του  θυμού και της κατάθλιψης.»

Αυτά ήταν μερικά από τα οφέλη που προσφέρει το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους. Stay tuned για να μάθετε περισσότερα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.