Γυμναστική στο γραφείο!

Η καθιστική ζωή συνδέεται με πολλούς κινδύνους που εμφανίζονται στη ζωή μας όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης και προβλήματα στη σπονδυλική μας στήλη. Πλέον η καθημερινότητα μας χαρακτηρίζεται από τις πολλές ώρες στο γραφείο και συγκεκριμένα στην καρέκλα μας μπροστά από τον υπολογιστή. Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από πολλές ώρες δουλειάς νιώθουμε τον αυχένα μας ή ακόμα και άλλα μέρη του σώματος μας πιασμένα.

Οι λύσεις για να αποφευχθούν έστω και λίγο τα παραπάνω είναι απλές :

  • Χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Αντί να πάρεις 5 φορές τη μέρα το ασανσέρ για να αλλάξεις όροφο, σκέψου πως αντίστοιχα αν ανεβοκατέβεις τις σκάλες είναι σαν να έκανες 15 λεπτά τη μέρα γρήγορο περπάτημα! Μήπως τώρα το ξανασκέφτεσαι;
  • Σήκω ανά μία ώρα από την καρέκλα σου και περπάτα για 2-3 λεπτά κάνοντας τις δουλειές σου που δεν απαιτούν την χρήση υπολογιστή όπως π.χ. να χρησιμοποιήσεις τον εκτυπωτή ή να ζητήσεις κάτι από έναν συνάδελφο σου. Έτσι θα ενεργοποιήσεις γλουτούς και τετρακέφαλους.
  • Δοκίμασε να κάνεις κάποιες κινήσεις στον αυχένα σου. Μετά από πολλές ώρες στον υπολογιστή ή ακόμα και στο τηλέφωνο, έρχεται η στιγμή που ο αυχένας διαμαρτύρεται είτε με πόνο ή μούδιασμα. Κουνώντας λοιπόν δεξιά, αριστερά αλλά και κυκλικά τον αυχένα μας βοηθάμε να υποχωρήσει ο πόνος και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας.
  • Κάνε κινήσεις με τους ώμους σου. Μπορείς να ξεκινήσεις να ανασηκώνεις και να κατεβάζεις τους ώμους σου για 15 φορές και να συνεχίσεις με κυκλικές κινήσεις των ώμων για άλλες 15 επαναλήψεις.
  • Ίσιωσε τη σπονδυλική σου στήλη. Ένωσε τις παλάμες σου προς τα πάνω και τέντωσε την πλάτη σου. Θα νιώσεις μεγάλη ανακούφιση καθώς πολλή ώρα καμπουριάζουμε στο γραφείο χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να φαίνονται ασήμαντα, αλλά η καθημερινή τους επανάληψη αλλάζουν τον τρόπο που ανταποκρίνεται το σώμα στην κούραση και τη ρουτίνα. Δοκιμάστε το!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.