About me

img_6696Γεννημένος στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Ανδρέας μεγάλωσε στην Αθήνα, μπαίνοντας δυναμικά από μικρός στο χώρο του αθλητισμού. Στην ηλικία των 4 ετών και με τη βοήθεια της μητέρας του κάνει την πρώτη του στροφή στο Παναθηναϊκό Στάδιο δίνοντας σε όλους να καταλάβουν πως με αυτό θα ασχοληθεί στο μέλλον!

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, του τράβηξαν το ενδιαφέρον διάφορα είδη γυμναστικής όπως η ενόργανη, η κολύμβηση, το ποδόσφαιρο αλλά τελικά σημείο σταθμός ήταν η ενασχόληση του με το στίβο το 1992. Όλοι θυμόμαστε πόσο καθοριστική ήταν εκείνη η χρονιά για τον κλασσικό αθλητισμό στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες στη Βαρκελώνη. Για να ασχοληθεί κανείς με το στίβο πρέπει να υπάρχει το μικρόβιο και στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε αδιαμφισβήτητα.

Μερικές από τις διακρίσεις του είναι :

Μαραθώνιος Αθήνας 10000m. χρόνος 32:23 (9ος), Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΑΚΑ 3000m. Steeplechase (8ος), Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ΣΕΦ 4*400m.(σκυταλοδρομία) (3ο) χάλκινο μετάλλιο, Πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου 4000m. Αρχαία Ολυμπία (14ος), Πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου 12000m. Τρίκαλα (22ος)

Πριν καν αρχίσει τις σπουδές του στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών, δούλευε ήδη σαν βοηθός προπονητή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ακολουθεί μεγάλο εύρος ενασχολήσεων όπως ο κατασκηνωτικός αθλητισμός, ο προσκοπισμός, η εθελοντική εργασία με άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και διάφορες ασχολίες σε δημοτικά γυμναστήρια και αγωνιστικά κλιμάκια στίβου.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του, εργάστηκε σε πληθώρα γυμναστηρίων και αθλητικών σωματείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για τις Βρυξέλλες με σκοπό να εξερευνήσει και να διευρύνει τις γνώσεις του στον τομέα της προπονητικής.

Η διετής παραμονή του στις Βρυξέλλες ήταν το μεγαλύτερο αθλητικό «σχολείο» για τον Ανδρέα μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους καλύτερους γυμναστές στο Benelux με τελευταία του δουλειά να είναι στο Πανεπιστημιακό αθλητικό κέντρο HealthCity των Βρυξελλών και στην διεθνή αλυσίδα γυμναστηρίων Fitness First.

Το 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα, για να αναλάβει τη θέση του Sports Complex Coordinator της εταιρείας Vodafone Greece την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Παράλληλα διατέλεσε επιχειρησιακός σύμβουλος Wellness αρκετών πολυεθνικών εταιρειών.

Το 2013 και για τα επόμενα 2 χρόνια αναλαμβάνει το σχεδιασμό αθλητικών προγραμμάτων για δύο από τις μεγαλύτερες facility management εταιρείες στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας απέκτησε εμπειρία στην παροχή υψηλού επιπέδου εξατομικευμένης άσκησης. Ο ενθουσιασμός για τη δουλειά, η δημιουργικότητα, η επιστημονική παροχή υπηρεσιών και η ανάλυση των εξειδικευμένων αναγκών του κάθε ασκούμενου υπήρξαν πάντα οι πιο σημαντικές αξίες του και το κέντρο της φιλοσοφίας του.

Χάρη στην επαγγελματική του εμπειρία, τις σπουδές του και την ενασχόληση με τον κλασσικό αθλητισμό, έχει εξειδικευτεί στην προπόνηση ατόμων που έχουν υποστεί μυοσκελετικούς τραυματισμούς, παιδιών και εφήβων, εγκύων, στην προπόνηση πελατών με ειδικά ζητήματα όπως διαβήτης, οστεοπόρωση και καρδιαγγειακά προβλήματα καθώς επίσης και στην εντατική εκγύμναση πολυάσχολων ατόμων με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο.

Επίσης, έχει εξειδικευτεί σε τεχνικές χαλάρωσης από το στρες, την ελαστικότητα των μυών και την ισορροπία της σπονδυλικής στήλης. Τέλος, έχει αναπτύξει και εφαρμόζει μια προσωπική τεχνική συνδυασμού διαλειμματικής και κυκλικής άσκησης.

Σήμερα ο Ανδρέας αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους ανθρώπους στο χώρο του αθλητισμού και ασχολείται καθημερινά με προγράμματα εργασιακού αθλητισμού, κατασκηνωτικά camp και δρομικές ομάδες εταιρειών (corporate running teams). Παράλληλα, σχεδιάζει μια αθλητική σειρά ρουχισμού με όνομα We Stay Active και ετοιμάζει ένα αθλητικό project στο YouTube. Stay tuned!