Food for Thought

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Είμαι αρκετές ώρες στο γραφείο και δεν μου μένει καθόλου ελεύθερος χρόνος για να γυμναστώ, τι να κάνω?

Μπορείς να παραιτηθείς και να γίνεις φέτες…αστειεύομαι προφανώς…Σε λίγο καιρό θα βγεί ένα project με ασκήσεις και διατάσεις που μπορούμε να κάνουμε στον χώρο εργασίας οπότε stay tuned!! Μέχρι τότε βρες τουλάχιστον δυο 30λεπτά την εβδομάδα και κάνε μόνο το τρέξιμο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Κάνω μια εβδομάδα γυμναστική και ακόμα δεν έχω δει κάποιο αποτέλεσμα, κάνω κάτι λάθος?

Μέσα σε τόσο μικρό διάστημα κανείς δεν είδε ποτέ τίποτα οπότε θα πρέπει τουλάχιστον να περάσει ένας μήνας και τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι εμφανή. Συνέχισε να κάνεις τουλάχιστον 3 προπονήσεις ανά εβδομάδα για να μην πω 4 και ρύθμισε την διατροφή σύμφωνα με την καθημερινότητα σου, βάζοντας συχνά και τακτικά γεύματα.

ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Βοηθάνε τελικά οι διατάσεις στην προπόνηση μου αν και έχω ήδη αρκετή ευλυγισία?

Οι διατάσεις πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της προπόνησης μας. Ακόμα και αν είμαστε ήδη ευλύγιστοι πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κάθε πρόγραμμα γυμναστικής γιατί εκτός των άλλων βελτιώνουν της ισορροπία και τον συντονισμό μας και προάγουν την σωστή στάση του σώματος.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ

Είναι καλύτερα να τρέχω πρωί ή απόγευμα?

Η πρωινή γυμναστική προσφέρει περισσότερα οφέλη στον οργανισμό μας και στην απόδοση μας κατά την διάρκεια της ημέρας. Το σημαντικό όμως είναι πως ειδικά στις μέρες μας πρέπει να γυμναζόμαστε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας νιώθουμε εμείς ικανοί, καθώς συνολικά τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλά ανεξάρτητα από την ώρα που θα γίνει.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω τα αθλητικά παπούτσια μου;; Αισθάνομαι πως έχουν χάσει την ελαστικότητα τους.

Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να αλλάζεις αθλητικά παπούτσια έπειτα από 500 – 600 χιλιόμετρα. Έτσι θα έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση στο τρέξιμο σου και προλαμβάνεις αρκετούς τραυματισμούς. 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΣ

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό θα πρέπει να χάσω τις προπονήσεις μου για δυο εβδομάδες. Θα πρέπει να ξεκινήσω ξανά απά την αρχή όταν γυρίσω;

Σίγουρα όταν υπάρχει σημαντικός λόγος αναγκαζόμαστε να κάνουμε μια παύση αλλά στην ουσία αν κάνουμε σχεδόν ένα χρόνο γυμναστική συνεχόμενα δεν είναι μεγάλο κακό γιατί χάνουμε μόνο ένα 15%. Οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε χωρίς όμως να ξεπερνάμε τα όρια μας.

Συνέχεια ανάγνωσης «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΣ»

ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΥΓΜΟΥΣ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΥΓΜΟΥΣ ΜΑΣ

Πως μετράμε τους σφυγμούς ακόμα και αν δεν έχουμε κάποιον παλμογράφο?

Αν δεν έχουμε κάποιο παλμογράφο για να μετρήσουμε με ακρίβεια τους σφυγμούς μας υπάρχει και ο παραδοσιακός τρόπος. Για να το κάνουμε αυτό μετράμε τους σφυγμούς μας στο  λαιμό για 10 δευτερόλεπτα και πολλαπλασιάζουμε με το 6 και έτσι βρίσκουμε τους σφυγμούς ανά λεπτό.

ΠΡΩΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΩΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μου αρέσει να τρέχω το πρωί αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό που δεν έχω φάει ακόμα τίποτα.

Αν νιώθεις εντάξει και βγαίνει η προπόνηση σωστά μέχρι να τελειώσεις και να πάρεις κανονικά το πρωινό σου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τώρα αν βλέπεις πως κουράζεσαι πολύ θα πρέπει 45 λεπτά πριν πας για προπόνηση να φας 1-2 σκέτες φρυγανιές για να σε κρατήσουν. Είναι πολύ βασικό μετά την προπόνηση μας να μην ξεχάσουμε το πρωινό μας γιατί δεν είναι τυχαία το πιο βασικό γεύμα της ημέρας.

ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Έχω διαβάσει πως όταν τρέχω πρέπει να παίρνω εισπνοή από την μύτη και να βγάζω τον αέρα από το στόμα αλλά δεν μου βγαίνει και κουράζομαι περισσότερο, τι να κάνω?

Είναι λογικό να κουράζεσαι γιατί αυτός ο τρόπος για να αναπνέουμε είναι ναι μεν ο ιδανικός αλλά μόνο όταν κάνουμε ένα χαλαρό jogging. Όταν όμως ανεβάσουμε ρυθμό τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο απαιτητικά οπότε χρειάζεται να παίρνουμε αναπνοές μόνο από το στόμα.

ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ

ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ

Ξεκίνησα μετά από πολύ καιρό να τρέχω και πονάνε αρκετά τα γόνατα μου, τι φταίει?

Είναι απόλυτο φυσιολογικό να πονούν γιατί χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο να συνηθίσουν τις νέες δραστηριότητες σου οπότε ρίξε λίγο ρυθμό και χρησιμοποίησε αρκετά μικρά διαλείμματα με περπάτημα και διατάσεις ενδιάμεσα.