Προθέρμανση και διατάσεις

Η καθημερινή γυμναστική παρότι δυναμώνει το σώμα μας το κάνει και αρκετά δύσκαμπτο με αποτέλεσμα να τραυματιζόμαστε αρκετά πιο συχνά. Κάνοντας διατάσεις επαναφέρουμε τους μύες μας στην αρχική τους κατάσταση και έτσι προλαμβάνουμε πιθανούς τραυματισμούς.

Continue reading «Προθέρμανση και διατάσεις»

Γυμναστική στο γραφείο!

Η καθιστική ζωή συνδέεται με πολλούς κινδύνους που εμφανίζονται στη ζωή μας όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης και προβλήματα στη σπονδυλική μας στήλη. Πλέον η καθημερινότητα μας χαρακτηρίζεται από τις πολλές ώρες στο γραφείο και συγκεκριμένα στην καρέκλα μας μπροστά από τον υπολογιστή. Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από πολλές ώρες δουλειάς νιώθουμε τον αυχένα μας ή ακόμα και άλλα μέρη του σώματος μας πιασμένα. Continue reading «Γυμναστική στο γραφείο!»

Διαλειμματική προπόνηση : Try it now!

Ήρθε ο καιρός να γνωρίσετε τη διαλειμματική προπόνηση!

Πολλές φορές τρέχουμε συνεχόμενα μισή ώρα χωρίς κανένα διάλειμμα με αποτέλεσμα να νιώθουμε κουρασμένοι και χωρίς κουράγιο να ολοκληρώσουμε την προπόνηση μας. Έτσι λοιπόν, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος για να κάνουμε την προπόνηση μας πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική και πιο συναρπαστική! Continue reading «Διαλειμματική προπόνηση : Try it now!»

Τα οφέλη του τρεξίματος στην ύπαιθρο.

Πολλές φορές σκεφτόμαστε πως πρέπει να ξεκινήσουμε τρέξιμο καθώς τα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά.  Ακόμα πιο πολλά είναι όταν επιλέγουμε, ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, να τρέξουμε σε ένα πάρκο ή γενικότερα σε εξωτερικό χώρο. Continue reading «Τα οφέλη του τρεξίματος στην ύπαιθρο.»

Γυμναστική : πρωί ή απόγευμα;

Είναι γνωστό πως μερικοί προτιμούν να ξεκινούν τη μέρα τους με γυμναστική και άλλοι να την κλείνουν. Ποιο είναι όμως το σωστό;

Έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι που γυμνάζονται το πρωί μαθαίνουν το σώμα τους να είναι σε ετοιμότητα για πρωινή άσκηση, ενώ αν κάνουν γυμναστική το απόγευμα η απόδοση τους θα είναι χαμηλότερη. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτούς που γυμνάζονται το απόγευμα. Σε αθλητές έχει παρατηρηθεί ,σύμφωνα με μελέτες, πως η αλλαγή στην ώρα της προπόνησης επηρεάζει αρνητικά την απόδοση τους. Continue reading «Γυμναστική : πρωί ή απόγευμα;»

Ευλυγισία και άσκηση

Βοηθάνε τελικά οι διατάσεις στην απόδοση – προπόνηση μου;

Μήπως τελικά κάνοντας διατάσεις γλιτώνουμε μελλοντικούς τραυματισμούς;

Μάλλον είσαι απ’ αυτούς που πάντα πριν το βασικό μέρος της γυμναστικής προσπαθείς να τις γλιτώσεις και ψάχνεις να βρεις πού είναι η έξοδος! Continue reading «Ευλυγισία και άσκηση»